Се одржа регионалниот натпревар на млади техничари и природници !

На Регионалниот натпревар на млади техничари и природници организиран од Народна Техника нашите ученици ги постигнаа следните резултати:Глигор Иваноски во областа Конструкторство прво место; Дамјан Николоски во областа Ракетно моделарство прво место;Давид Николоски во област Електроника прво место;Андреа Микулек во областа Иновации прво место и Благојче Настовски

Повеќе

Нашето училиште беше домаќин на Регионалниот натпревар по германски јазик!

Нашето училиште беше домаќин на Регионалниот натпревар по германски јазик на кој учествуваа 110 ученици од основните училишта од Прилеп, Битола, Кавадарци и Демир Хисар. Атмосферата беше “жешка”, особено затоа што по две тешки години, тешки за сите нас, повторно се организира настан од ваков вид. Учениците

Повеќе

Резултати од натпреварот по англиски јазик ,,Hippo‘‘

Macedonia-Hippo-1Download Macedonia-Hippo-2-1Download Macedonia-Hippo-3-4Download Macedonia-Little-Hippo-1Download Нина Димовска - IVАтанасиј Веселиноски - IVКиријана Јовческа - V Каја Бошкоска - VIЕва Димовска - VII Овие ученици преминуваат од прелиминарно ниво во полуфинале! ИМ ПОСАКУВАМЕ УСПЕХ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ !!!Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ до родителите на идните првачиња!!!

Се известуваат родителите на децата кои оваа година ќе се запишуваат во прво одделение дека задолжителниот систематски преглед на видот можат да го закажат преку МОЈ ТЕРМИН со помош на матичните лекари. Систематските прегледи ќе се извршуваат во просториите на кабинетот за ОРТООПТИКА, кој се наоѓа во

Повеќе

Еразмус +: ,,Да станеме Европолитани – да развиваме културни вредности”

Од 22.03 до 24.03.2022 нашите шесто- и седмоодделенци се дел од меѓународната онлајн мобилност која се одржува под менторство на Латвија на тема: Значeњето на нашето култирно наследство.

Повеќе

Денот на пролетта и екологијата одбележан во нашето училиште!

На овој ден беше присутен градоначалникот на Општина Прилеп Борче Јовчески , заедно со нашите ученици и директорката Јулијана Тренкоска го одбележаа овој ден со засадување на дрвца од видот (туи) во нашиот училишен двор !

Повеќе

,,Кочо Рацин‘‘ најдобри на ЕЛТАМ!

На натпреварот по англиски јазик кој се одржа на 19.03.2022 во организација на ЕЛТАМ, сите наши ученици освоија прво и второ место. Честитки дечки и продолжете да не правите горди! ПРВО МЕСТО-   Ана Марија Митковска  5 одд- ментор Билјана Маркоска ПРВО МЕСТО – Барбара Талеска 5 одд.-

Повеќе