КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ХУМОРИСТИЧНА ТВОРБА ЗА УЧЕНИЦИ ОД 6 до 9 ОДДЕЛЕНИЕ

По повод Први април, Денот на шегата, ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп распишува:КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ХУМОРИСТИЧНА ТВОРБА ЗА УЧЕНИЦИ ОД 6 до 9 ОДДЕЛЕНИЕНа 31.03.2023 год. (петок) во просториите на Градската библиотека ,,Борка Талески” – Прилеп во 12 часот ќе се одржи литературно читање на лични поетски

Повеќе

Резултати од натпреварот по англиски јазик ,,Hippo‘‘

Macedonia-Hippo-1Download Macedonia-Hippo-2-1Download Macedonia-Hippo-3-4Download Macedonia-Little-Hippo-1Download Нина Димовска - IVАтанасиј Веселиноски - IVКиријана Јовческа - V Каја Бошкоска - VIЕва Димовска - VII Овие ученици преминуваат од прелиминарно ниво во полуфинале! ИМ ПОСАКУВАМЕ УСПЕХ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ !!!Повеќе

Еразмус +: ,,Да станеме Европолитани – да развиваме културни вредности”

Од 22.03 до 24.03.2022 нашите шесто- и седмоодделенци се дел од меѓународната онлајн мобилност која се одржува под менторство на Латвија на тема: Значeњето на нашето култирно наследство.

Повеќе

Нашето училиште се приклучува на еколошката кампања на НЛБ Банка со мото: „Да ја зачуваме нашата планета“ – вклучете се во акција за собирање пластични шишиња!

Повеќе

Информации за почетокот на учебната година

Драги ученици, почитувани родители, Со нетрпение ја  очекуваме  повторната средба со Вас. Фокусирани сме на планирање на уште една  предизвикувачка и непредвидлива учебна година, каде што дефинитивно ќе ни биде потребна  меѓусебна  поддршка и разбирање. Особено ги поздравуваме нашите правчиња и нивните  родители! Веруваме дека ја споделуваме

Повеќе

Втор и трет ден од Еразмус + мобилноста во ООУ ,, Кочо Рацин‘‘ Прилеп

Во склоп на нашата онлајн Еразмус + мобилност, на вториот и третиот ден од онлајн Еразмус + мобилноста дискутиравме, имавме интересни работилници кои дефинитивно беа инспиративни и поттикнувачки за развивање на интересот за културен диверзитет и мултикултурност. Присутни беа учесници од шест земји – Португалија, Германија, Полска,

Повеќе

Отворен ден на демократијата #ДаБидешFriendEТренд

Денес, 30.3.2021 се одржа онлајн настан во рамките на Отворениот ден на Демократијата на тема ,,Насилство и справување со насилство”. Предизвикот беше голем за сите, како за организаторите – учениците, така и за нас возрасните. Им благодариме на сите 80+ посетители кои зедоа активно учество на настанот!

Повеќе