Проeкт ,,Училиштата во музеите – музеите во училиштата‘‘

Ученички перформанс од областа на недопирливото културно наследство ,, Плети, нафрли, ако, однопаку‘‘ во изведба на ученици од нашето училиште. https://www.facebook.com/etnokinezija.etnologija/videos/462952334743061

Повеќе

Одбележување на патрониот празник на ООУ ,, Кочо Рацин‘‘ Прилеп

Во чест на патрониот празник на ООУ ,, Кочо Рацин‘‘ Прилеп на Могилата на непобедените денес директорката Зора Чадамова, вработените од училиштето, претставници од Општина Прилеп и останатите училишта од градот положија свежо цвеќе во знак на оддавање почит за животот и делото на еден од најистакнатите

Повеќе

ПРЕПОРАКИ ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА НАСТАВНИЦИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА НАСТАВАТА ОД ДАЛЕЧИНА

Општи одредби Препораките се однесуваат на сите јавни основни и средни училишта и се во насока да се поддржи реализација на ефективна и ефикасна онлајн настава, да се обезбеди етичко однесување на наставниците и учениците за време на реализација на наставата од далечина. 2. Реализација на наставата

Повеќе

Светски ден на детето

Денес, 20 ноември, денот кога е потпишана Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето, во светски рамки се одбележува Денот на детето. Целта на овој ден е да се потсетиме на сите тешкотии со кои се соочуваат децата во светот и да размислиме за тоа како

Повеќе

Известување: Избор на ученички правобранител

Во понеделник, 30.11.2020 година, на одделенски час ќе бидат спроведени изборите за ученички правобранител. Право на глас имаат учениците од 7, 8 и 9 одделение. Изборот ќе се изврши со приложен анкетен лист, а гласањето ќе се одвива анонимно. Пријавени кандидати: Анастасија Ангелеска 8 одд. Софија Настоска

Повеќе

Денови на демократијата – Избор на претседател на ученичкиот парламент

По повод на – ,, Деновите на демократијата’’ се одржа конститутивна седница на училишниот парламент на ден 18.11.2020 . По пат на демократско и анонимно гласање избрани се: претседател на училишниот парламент, заменик претседател и секретар на училишниот парламент. Честитки до избраните ученици и им посакуваме успешна

Повеќе

Еко-кодекс литературен конкурс резултати

Драги ученици, ви благодариме за учеството на овој конкурс. Навистина е тежок избор да се одлучи која творба е најдобра затоа што сите се одлични. Но, како творба која исполнува најмногу услови за да биде нашиот нов Еко-кодекс, ја избравме творбата од учениците Давор Божиноски и Михаела

Повеќе