КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ХУМОРИСТИЧНА ТВОРБА ЗА УЧЕНИЦИ ОД 6 до 9 ОДДЕЛЕНИЕ

По повод Први април, Денот на шегата, ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп распишува:КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ХУМОРИСТИЧНА ТВОРБА ЗА УЧЕНИЦИ ОД 6 до 9 ОДДЕЛЕНИЕНа 31.03.2023 год. (петок) во просториите на Градската библиотека ,,Борка Талески” – Прилеп во 12 часот ќе се одржи литературно читање на лични поетски

Повеќе

ЕРАЗМУС + ПРОЕКТ : ДА СТАНЕМЕ ЕВРОПОЛИТАНИ, ДА РАЗВИВАМЕ ЕВРОПСКИ КУЛТУРНИ ВРЕДНОСТИ ДОЖИВУВАЈЌИ ГО ЕВРОПСКИОТ ДИВЕРЗИТЕТ (01.09.2019 – 31.08.2022)

Минатата недела, почнувајќи од 02.05.2022 до 07.05.2022, осмоодделенци од ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп придружувани и менторирани од наставничките Габриела Темелкоска и Билјана Маркоска, активно партиципираа на завршната мобилност во Вајлрод – Риделбах во Германија, која беше организирана во рамките на Еразмус + прокетот: „Да станеме Европолитани,

Повеќе

Нашето училиште се приклучува на еколошката кампања на НЛБ Банка со мото: „Да ја зачуваме нашата планета“ – вклучете се во акција за собирање пластични шишиња!

Повеќе

Информации за почетокот на учебната година

Драги ученици, почитувани родители, Со нетрпение ја  очекуваме  повторната средба со Вас. Фокусирани сме на планирање на уште една  предизвикувачка и непредвидлива учебна година, каде што дефинитивно ќе ни биде потребна  меѓусебна  поддршка и разбирање. Особено ги поздравуваме нашите правчиња и нивните  родители! Веруваме дека ја споделуваме

Повеќе

Втор и трет ден од Еразмус + мобилноста во ООУ ,, Кочо Рацин‘‘ Прилеп

Во склоп на нашата онлајн Еразмус + мобилност, на вториот и третиот ден од онлајн Еразмус + мобилноста дискутиравме, имавме интересни работилници кои дефинитивно беа инспиративни и поттикнувачки за развивање на интересот за културен диверзитет и мултикултурност. Присутни беа учесници од шест земји – Португалија, Германија, Полска,

Повеќе

Еразмус + мобилност – Да бидеме Европолитани, да развиваме европски културни вредности и диверзитет – трета мобилност

Нашето училиште е домаќин на Еразмус + мобилност која ќе се одржува од денес – 21.04.2021 до 23.04.2021. Најпрво им посакуваме срдечно добредојде на нашите партнери од проектот Еразмус + и изразуваме благодарност за учеството. Со учесниците од Португалија, Германија, Полска, Кипар и Латвија заеднички ќе ја

Повеќе

Отворен ден на демократијата #ДаБидешFriendEТренд

Денес, 30.3.2021 се одржа онлајн настан во рамките на Отворениот ден на Демократијата на тема ,,Насилство и справување со насилство”. Предизвикот беше голем за сите, како за организаторите – учениците, така и за нас возрасните. Им благодариме на сите 80+ посетители кои зедоа активно учество на настанот!

Повеќе