И оваа година на Регионалниот натпревар по хемија блеснаа на врвот ученичките Нина Самарџиоска од 9-г и Софија Иваноска од 8-г одд.

Браво, чекорете секогаш по патеката на успехот и среќно на Државниот натпревар.Честитки и за Марко Ќорвезироски и Стефан Ристески за освоената III награда.

Повеќе

На 13.04.2024 се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик ELTAM.Честитки за учениците кои со постигнатите високи резултати продолжуваат на државниот натпревар

5то одделениеДавид Долгоски 1во место Маја Дамеска 2ро место 7мо одделениеКиријана Јовческа 2ро место Ана Марија Митковска 2ро место 8мо одделениеСофија Макеска 2ро место

Повеќе

Честитки за нашите ученици за постигнатиот успех на регионалниот натпревар по природни науки!

Шесто одделение Софија Иваноска втора наградаАна Топчиоска втора награда Милана Христоска трета награда Илина Данилова трета наградаАнтонија Хаџи Ристеска пофалница Ментор:Соња Пирганоски Атанасиј Веселиноски втора награда Стефан Петровски втора награда Марија Цветкоска трета награда Јован Велески трета наградаМарија Велкоска учествоМентор:Љупчо ПреспаноскиПетто одделениеНина Андоновска прва наградаДавид Долгоски прва

Повеќе

CriticalChangeLab на тема: Влијание и технологија (Influence & Technology).

Нашите осмоодделенци во рамките на тридневната работилница која се одржа токму во нашето училиште, покажаа дека умеат да ја користат ‘својата глава’, да го препознаат штетното влијание од секаков вид и да се справат со истото, креирајќи одлични стратегии за развивање на свеста кај младите за дигитална

Повеќе

Во саботата на 06. 04.2024 г. во Ресен се одржа Регионалниот натпревар по Физика. Како и секогаш нашите ,,физичари” беа меѓу најдобрите, освојуваќи ги следните награди

за Глигор Иваноски од оддеделние за Гаврил Џинго од одделение за Матеј Костадиноски од одделение. Со пофалници за успешно учество се закитија учениците: Софија Иваноска иБожидар Ристески од одделение, Нина Самарџиоска од одделение. Ученици се радуваме на вашите успеси и ви посакуваме уште поголеми на државен

Повеќе

Учениците од III и Vодд. под раководство на наставничките Павлинче Велјановска и Александра Христоска во соработка со НУ Завод и Музеј Прилеп со м-р Маја Ралева Миладинова и Горан Василески (етнолог) го проследија предавањето на тема – Мариовски народни носии низ креативните раце.

Учениците имаа едно прекрасно искуство, ги видоа и на себеси пробаа народните носии од Мариовскиот крај – машка и женска невестинска носија и се запознаа со начинот на нивна изработка и употреба. Ова беше прв дел од проектот. Продолжуваме понатаму…..

Повеќе

Дел од атмосферата од тематскиот настан ,,Франција – поезија, музика, уметност и историја” на кој беа доделени награди за најдобри ликовна, литературна, графичка творба и музичка изведба на учениците од прво до деветто одделение . Конкурсот насловен ,,Јас умеам” беше организиран од француската секција, а по повод март, месец на Франкофонијата. Дека и помалечките и поголемите се забавуваа и наградуваа, сведочат фотографиите.

Повеќе

Браво за нашите полуфиналисти на годинашниот меѓународен Хипо натпревар по англиски јазик.

Little Hippo: Борис Марковски, Дејан Крстески Hippo 1: Марко Тошески, Матеја Миновска, Давид Долгоски, Сара Наумоска, Теодор Маркоски Hippo 2: Киријана Јовческа Hippo 3: Софија Макеска Честитки дечки и успех на полуфинале

Повеќе