Чествувањето на поезијата продолжува…Честитки до осмоодделенците: Тадеј Велјаноски за освоено ПРВО место, Мирче Петкоски за освоено ВТОРО место и за успешните претставувања на Стефани Петреска и Надица Мицеска кои со своите песни учествуваа на поетскиот конкурс организиран од Клуб на литературни творци-Прилеп (На клубот, честитки за убавиот настан во слава на поезијата и за поттик на новите поети!)

Во прилог нивните песни!ГРБСликата, каде се собрала сета макакако планините да ги фатила за рака,та се извезала во шарени боиочите на сите да ги освои.Таму, на грбот – сонцето силно свети,растерува мрак.Од небото зрак се спуштада го осветли крвавото парче земја пак.Таму потекува сината водаод силна планинска

Повеќе