??1️⃣2️⃣0️⃣0️⃣ УЧЕНИЦИ ОД ПРИЛЕП ГО ФОРМИРАА МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ!?После 5 години ја возобновуваме оваа прекрасна традиција на формирање на македонското знаме во центарот на градот, со што продолжуваме со многубројните активности и богатата програма по повод 11 Октомври!Перформанс во кој што учествуваа околу 1200 ученици од сите основни и средни училишта од општина Прилеп.❤️ Овој чин нас не прави горди и говори за љубовта кон татковината и почитта кон нејзините историски вредности, кои се втемелени во сите сегменти од нашиот град и држава, за слобода и демократија на македонскиот народ, како и за создавањето и градењето на почит кон татковината од најмлада возраст, како клучен фактор за развивање на чуството кај младите луѓе да си ја сакаат, почитуваат, штитат и чуваат татковина, и да ги почитуваат сите нејзини национални белези и симболи.