Учениците од прво,второ и четврто одделение заедно со своите наставнички Каролина Тренеска,Светлана Велкоска,Наташа Аризанкоска,Стојна Богеска,Јасна Костадиновска,Билјана С.Костадиновски,Емилија Мирческа Бошеска и Благица Кузманоска(наставник по англиски јазик)од ООУ”Кочо Рацин”-Рид ја завршија учебната година со приредба .Пред многубројната публика во училиштето се претставија со рецитации,лични творби,играње,глумење.Задоволни ученици,наставници,родители.Со нови сили се враќаме во училишните клупи од Септември за една нова и поуспешна учебна година.СРЕЌЕН ЛЕТЕН РАСПУСТ!!!