✴️✨Вчера учениците од 3б одделение од ООУ “Кочо Рацин” Прилеп, под раководство на наставничката Павлинче Велјановска и образовниот асистент Маја Штрлоска го посетија Завод Музеј Прилеп по повод Европските денови на културното наследство. Учениците учествуваа во едукативни работилница на тема “Култ, жртвеник и неолитска куќа”✨✴️