По тој повод нашиот ученик Глигор Иваноски зеде учество на овој настан ,во соработка со техничарите на СЗТК Народна техника Прилеп, заедно со ученици од други училишта и изработија макети на куќата на великанот Блаже Конески во с. Небрегово….