Работилницата на која покрај нашите ученици, активно учество зедоа и учениците од “Никола Карев” – Крушево и “Св. Климент Охридски” – Македонски Брод, а темата на работилницата беше” Дизајнерско размислување за решавање предизвици во училиштата”.