????✏️???? Вчера, на 11 мај 2024 година, на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа XLIX Државен натпревар по математика за учениците од основното образование.✨#кочовци постигнаа одлични резултати:8️⃣ одделение:????Глигор Иваноски-II награда????Софија Иваноска-III награда????Тадеј Велјаноски-Пофалница????‍???? Ментор: Александра Христоска6️⃣ одделение: ????Милана Христоска-Пофалница????Марија Цветкоска-Пофалница????‍???? Ментор: Јованка Велјаноска