„XXXIV ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА. Значаен успех на нашите млади (но вредни) програмери. ТАДЕЈ ВЕЛЈАНОСКИ од VII одд. – ПОФАЛБА ЗА УЧЕСТВО и ГАВРИЛ ЏИНГО од VIII одд. – ДИПЛОМА ЗА ОСВОЕНА ТРЕТА НАГРАДА. Ако по утрото денот се познава, од првите државни натпревари (и постигнатите резултати) блескава иднина за овие ученици зе наѕира!“