На државниот натпревар по Биологија кој се одржа на 20.05.2023 на Природно-математичкиот факултет во Скопје нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

🍀 Глигор Иваноски 7одд.🥇награда

🍀 Ева Петреска 9 одд. 🥈награда

🍀Софија Иваноска 7одд. 🥉награда

ментор: Љупчо Преспаноски

🍀 Георгина Ивановска 8одд. 📜 пофалница

ментор: Маја Ристевска

Им честитаме на учениците и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина 👏🏅